Dublin

Dublin – en stämningsfull och trevlig stad omringad av grönska, hav och böljande landskap!

Dublin är den största staden på Irland och huvudstad i Republiken Irland. Idag är Dublin Irlands ekonomiska, administrativa och kulturella huvudstad. Staden har många likheter med London dock med allt på närmare avstånd. Det finns mycket att se och göra på hela ön - GO Worldwide guidar er tillsammans med våra väl utvalda samarbetspartners på plats, till att upptäcka Irland på det bästa möjliga sätt.

Det finns mycket vacker och färggrann natur som är häpnadsväckande. Här finns också hundratals slott, pittoreska byar, små slingriga vägar, oräkneliga pubar och framför allt mycket trevliga människor. Dublin är ett kulturellt centrum med konstgallerier, museer och teatrar.

Dublin är ett mycket bra val av destination för en gruppresa vare sig det gäller en konferens eller annan typ av arrangemang. Utbudet är stort och på några dagar hinner man dels med staden som sådan och även någon eller några utflykter eller aktiviteter utanför Dublin.

Det går alltid intressanta musikaler och shower i Dublin. Vill ni varva ner med lite lugn och ro är det nära till äventyrliga bergsvandringar, fina herrgårdar och mysiga små fiskebyar. Dublins restaurangutbud innehåller mat från när och fjärran, från budget till lyx. Fisk och skaldjur tillhör de lokala specialiteterna i denna kuststad. GO Worldwide håller sig ständigt uppdaterade med det senaste.

I staden finns bland annat Irish Museum of Modern Art som ligger i en av de vackraste byggnaderna från 1600-talet med både permanenta och tillfälliga utställningar. Dublin Castle är ett vackert slott mitt i staden som kan erbjuda middag, konferens och rundvandring. GO Worldwide samarbetar med  de bästa guiderna. Saint Patrick’s Cathedral är ett måste när man är på besök i staden!

Huvudkvarteren för nästan alla Irlands sportorganisationer ligger i Dublin vilket ger er möjligheten att se någon av de populäraste sporterna, så som gaelisk fotboll, fotboll och rugby.
Att gå på puben är en stor del i dublinbornas liv och Traditional Irish Musical Pub Crawl är en organiserad pubrunda som guidas av äkta irländska musiker som sjunger traditionella visor och berättar visornas ursprung. Det bor många unga människor i Dublin och det har satt sin prägel på nöjeslivet. Nattklubbar och barer finns det hur många som helst, speciellt i den kullerstensbelagda stadsdelen Temple Bar, nöjesdistriktet framför andra.

En av Dublins absolut största stoltheter är Guinnessbryggeriet och vill ni smaka på stans bästa irish coffee är Jameson museet att rekommendera. Det finns många bra golfbanor inom nära håll – på hela ön finns det i dag närmare 400 stycken varav många rankas bland de allra bästa i världen.

Följ oss på sociala medier!