Riga

Riga –mysiga Gamla stan, avkopplande spa & ett livligt nattliv endast en timme bort!

Lettlands huvudstad Riga är en charmig medeltidsstad i öst med hög tillväxt som samtidigt har lyckats bevara mycket av sin rika historia och arkitektur. I Riga finns dessutom ett stort utbud av mat, nöjen och shopping. Flygresan tar knappt en timme vilket ger massor av tid på plats även om man bara kan stanna en natt. Prisnivån i Lettland är fortfarande bra vilket gör att man kan unna sig exklusivt boende och goda middagar.

Vi på GO Worldwide har besökt Riga många gånger och vi har dessutom eget kontor i Riga vilket gör att vi kan erbjuda personlig skandinavisk talande personal på plats som visar er Rigas alla gömda pärlor.

Gamla stan är Rigas stolthet och med på UNESCO´s världsarvslista. Färgglada hus, kullersten, utomhuspubar och smala gränder präglar omgivningarna. Mängder av vackra gamla kyrkor och katedraler sticker upp här och var ovanför hustaken i staden. Dome Chatedral är den största katedralen i hela Baltikum och den vackra gamla kyrkan har blivit ett av Rigas landmärken.

Riga är dessutom en kosmopolitisk storstad med vackra parker, breda avenyer och eleganta butiker. Ett måste under er shoppingrunda är ett besök på en av Europas största marknader – Centralmarknaden. En myllrande marknad som huserar i fem zeppelinhangarer från första världskriget.

Riga är en plats för både avkoppling och nöjen. GO Worldwide rekommenderar er att passa på att utforska det stora utbudet av välgörande behandlingar på stadens spaanläggningar. Åk gärna till Riga för att njuta av en avkopplande helg. Orten Jurmala med milslång sandstrand ligger 20 minuter från Riga och har mängder av spa-anläggningar att välja på. Andra dagsaktiviteter är besök på nationalparken i Sigulda, luftballong, spela en runda golf eller skjuta med ryska Kalashnikov maksingevär.

På kvällen fylls barerna och nattlubbarna av människor. Staden har ett livligt nattliv, och ett mycket imponerande utbud av restauranger och kaféer. Riga är också känt för sin vackra Opera där ni bland annat kan uppleva i balett i världsklass. hjälper självklart till att ordna biljetter. Ett besök till en av alla Rigas casino är också en omtyckt och spännande upplevelse.

Följ oss på sociala medier!