Toscana

Toscana – Italiens pärla vackert inramat av hav, kullar, dalar och olivlundar!

GO Worldwide har en förkärlek till Toscana, ett av de vackraste landskapen i Italien. Regionen har allt för konstälskare, historiskt intresserade och livsnjutare. I harmoni med landskapet upptäcker man gamla rustika vingårdar där traditionen möter nytänkandet i en vällustig blandning. På mjukt böljande kullar utbreder sig olivlundar och vingårdar.

Att tillbringa några dagar i regionen väcker intresse för att vilja se och upptäcka mer. Chianti är ett mycket vackert område som bland annat är känt för sina viner där gruppen kan bo under sin vistelse. Det finns många olika möjligheter för både boende och konferens i Toscana. Montecatini är en termalort som ligger halvvägs mellan Pisa och Florens dit GO Worldwide guidar er tillsammans med våra väl utvalda samarbetspartners på plats.

Det finns otroligt många platser att besöka i Toscana. Några av de klassiska utflyktsmålen är Toscanas huvudstad Florens med alla konstskatter, Siena som har en fantastisk atmosfär och Pisa med sitt lutande torn.
San Gimignano är en välbevarad medeltidsstad med många torn och Verona är Romeo och Julias stad – utbudet är stort.

Det finns gott om aktiviteter som ridning, jakt, fiske,cykling, vinprovning eller vandring. GO Worldwide har ett brett kontaktnät i regionen och kundanpassar upplägget. Njut av de praktfulla vyerna med cykel tillammans med guide i grupp. Slingrande vägar leder förbi cypressalléer, lavendelfält och kyrkor. Omgivna av murar ligger små romantiska medeltidsstäder där man kan köpa toscanska delikatesser, smaka den goda italienska glassen och äta långa måltider på stämningsfulla piazzor.
 
Boendet är en del av charmen. Bo rustikt på landsbygden eller på en herrgård. Kanske vid en by eller på en bergssluttning med olivlundar eller vinodlingar utanför fönstret. Som regel producerar gårdarna sitt eget vin, olivolja och honung, som du kan köpa med dig eller avnjuta på plats. På hösten kan man vara med om gårdens olivskörd och lära sig om olivoljans spännande historia.
 
Det toscanska köket är känt över hela världen liksom regionens fina viner. GO Worldwide hjälper er att förverkliga effektiva konferensdagar fyllda med härliga mat-, natur- och kulturupplevelser.

Följ oss på sociala medier!