Lissabon

Lissabon – kontrasternas stad med närhet till natur, golf, Estoril och Cascais !

Lissabon är en av GO Worldwide absoluta favoriter med ett brett och väl inarbetat utbud för alla typer av grupparrangemang. Att förlägga resan till Lissabon eller i dess närhet är ett alltid lika uppskattat val och tillsammans med våra noga utvalda samarbetspartner så utarbetar GO Worldwide det som passar bäst för just er. Vi vet med erfarenhet att inget arrangemang är det andra likt.

Portugals huvudstad Lissabon ligger vackert på sju kullar vid nordsidan av viken Mar del Palha där floden Tejo har sitt utlopp i Atlanten. Lissabon är vågornas, vindens, fiskens och fartygens stad.  Klimatet är milt året om vilket lockar skandinaviska besökare.

I Lissabon fylls uteserveringarna tidigt och man flanerar på stränderna. Staden har blivit ett alltmer populärt resmål under de senaste åren. Det är en liten storstad, trygg och enkel att ta sig runt i och med relativt låg prisnivå. Portugal har under senare tid blivit en central plats när det gäller stora konferenser, events, sporthändelser och storpolitiska toppmöten. GO Worldwide håller sig hela tiden uppdaterade med det senaste. Vi anordnar även gärna era studiebesök.

Ett trevligt och originellt sätt att se Lissabon på är att hyra en av stadens världskända spårvagnar som kryper genom små, smala gränder. Åk upp till en av de sju kullarna för en trevlig lunch och njut av en spektakulär utsikt. Andra sätt att spendera dagen kan vara att gå på vinprovning, dyka, lära sig surfa, shoppa eller ta en salsakurs.

Precis som andra storstäder har Lissabon ett rikt nattliv. Staden kryllar av trendiga nattklubbar och barer, men också av klubbar med den portugisiska, förtrollande bluesmusiken fados.

Den vackra staden Sintra uppe i bergen strax utanför Lissabon är en unik plats. I området finns stora herrgårdar, sagopalatset Pena, det kungliga palatset och frodiga trädgårdar. Jeepsafari är ett annat roligt och spännande sätt att upptäcka staden på.

Andra intressanta och attraktiva utflykter är att bege sig till den populära badorten Estoril eller den gamla fiskebyn Cascais. De är båda gemytliga småstäder med kullerstensgator, palmer och pittoreska hus. Stranden breder sällan ut sig över längre sträckor, utan ligger insprängd mellan kajer, småbåtshamnar och ståtliga villor. En kväll på Estorils Casino är en höjdare – därifrån har flera av James Bondfimerna spelats in!

I Lissabon kan man hitta mat från hela världen på stadens menyer. Portugals egen matkultur bär starka influenser från sina forna kolonier i Sydamerika, Afrika och Asien.

Följ oss på sociala medier!