Malta

Malta – en pärla i Medelhavet med varierande och annorlunda möjligheter!

GO Worldwide har med omsorg valt Malta till en specifik destination vilket  beror på att Malta har allt  som krävs för ett lyckat grupparrangemang. Tillsammans med våra väl inarbetade samarbetspartners och våra kunskaper så finner vi alla möjligheter för att just ni skall nå era mål med resan.

Det finns flera riktigt bra konferenshotell som passar både den lilla och den stora gruppen, de flesta ligger vid havet vilket inspirerar till stordåd – detta i kombination med intressanta historiska platser, charmiga byar, myllrande marknader, avkopplande strandliv, god mat samt massor av alternativ för roliga aktiviteter gör Malta till en mycket populär destination.

Öns popularitet har ökat starkt de senaste åren av många anledningar, som till exempel medelhavsklimatet, det engelska språket och den härliga avslappnade kultur som råder – GO Worldwide och dess samarbetspartners på Malta har lösningen för ett lyckat arrangemang!

Maltas moderna huvudstad heter Valletta. Här kan man vandra upp till Barrakka Gardens och få en fantastisk utsikt över Grand Harbour. Vi rekommenderar ett besök i Saint John´s katedral med sin imponerande arkitektur och rika utsmyckningar. I Valletta finns även mycket bra shopping med influenser från flera världsdelar.

Några kilometer norr om Valletta ligger de mysiga orterna Sliema och Saint Julians. I Sliema bor ni både bekvämt och stadsnära. Sliemas vackra strandpromenad leder dig ända till den charmiga fiskebyn Saint Julians, som idag är en av öns mest populära orter. Här finns det gott om bra restauranger, barer och diskotek. GO Worldwide rekommenderar de flesta grupper att bo i Saint Julians, vilket brukar vara ett lyckat val med närhet till allt. Ett alternativ är att förlägga arrangemanget i Valletta med boende på Grand Hotel Excelsior vilket är ett hotell som lever upp till de flesta önskemål för lite större grupper med oändliga möjligheter.

Missa inte Maltas gröna och pittoreska systerö Gozo. En lugn ö där branta klippor faller ner i det kristallblå havet och man hittar många utsiktsplatser som ger panorama utsikter. GO Worldwide arrangerar turer med speedboats till Gozo där man kan upptäcka ön med jeepar eller fyrhjulingar. På Gozo finns Maltas finaste sandstrand med spännande grottor, dykvatten och gamla tempel äldre än pyramiderna i Egypten. På vägen finns Blå lagunen beläget på ön Comino, Maltas tredje bebodda ö. Lagunen är omringad av ett antal riktigt små öar och har fått sitt namn tack vare det kristallklara vattnet. Det klarblå vattnet runt de Maltesiska öarna är idealiskt för sportdykning – aktivitetsmöjligheterna på Malta är mycket stora.

Köket har fått smak av öarnas mångkulturella arv och är ett resultat av långvariga relationer mellan öborna och de många inkräktare som ockuperat öarna genom tiderna.

Följ oss på sociala medier!