Granada

Granada – Spanien när det är som bäst med berg – skidåkning – vinprovning – kultur och hav!

Att resa till Granada tillsammans har många fördelar – upplevelserna är rika och annorlunda och det finns mycket att se och göra – något för alla smaker. GO Worldwide besitter tillsammans med våra utvalda leverantörer på plats mycket erfarenhet och kompetens – Granada är en av våra absoluta favoriter! GO Worldwide skräddarsyr arrangemanget efter era önskemål.
 
Granada är tapas, barliv, kultur, stränder och skidåkning i en härlig kombination. Granada ligger i Andalusien, södra Spanien vid foten av bergskedjan Sierra Nevada och staden är en av de vackraste städerna i Spanien.
Granada har formats av kullarna där de gamla stadsdelarna Albaicín och Alhambra grundades. De är till brädden fyllda av branta, trånga gränder, vackra vinklar och vrår och förbluffande landskap. Slotts- och borgområdet Alhambra är komplett med trädgårdar och palats.

Detta medeltidskomplex är som hämtat ur en saga och berömt för sin skönhet. Det anses idag vara ett av världens främsta arkitektoniska verk och finns med på UNESCOS världsarvslista tillsammans med den arabiska "gamla stan” Albacin som är som en fascinerande labyrint av smala gator och vita hus med dolda innergårdar.

Granadas skidanläggning i Sierra Nevada ligger knappt fyra mil från centrum. Här finns pister för alla skidåkare och även andra förslag på aktiviteter. Att vara i Sierra Nevada och känna av den underbara stämningen som här råder är i sig en upplevelse då det är fantastiskt vackert – vid klart väder kan man nå blicken ända till Marocko! GO Worldwide har många förslag på aktiviteter och att tillbringa en heldag på plats och kombinera konferens, skidåkning med spa är en höjdare.

Granada är så mycket mer och med en dryg timmes transfer till stränderna vid Malaga kommer man till en ”annan värld” – en av våra mest populära heldagsturer för bland annat företagsgrupper är att starta dagen med en halvdag i Sierra Nevada och åka skidor, sedan ge sig av mot kusten för att inta lunch på stranden njuta av havet!
Det finns flera populära och trevliga vingårdar i distriktet runt Granada – GO Worldwide guidar er till några utvalda som har mycket bra viner.

Granada är Spaniens tredje största universitetsstad och det finns mycket att göra på kvällarna - klubbar, konserter, tapasbarer och restauranger. Granada är också berömd för sina sötsaker och serranoskinka.

Följ oss på sociala medier!