Franska Rivieran

Franska Rivieran – Europas mest kända kustremsa med oanade möjligheter!

Franska Rivieran är en av världens mest mytomspunna kustremsor mot Medelhavet i provinsen Provence. Natursköna stränder, fantastiskt klimat, lyxiga semesterorter, charmiga bergsbyar, golfbanor, internationella restauranger och stort aktivitetsutbud finns att tillgå.

GO Worldwide håller sig uppdaterade om det senaste tillsammans med våra duktiga samarbetspartners på plats. Det är hela tiden nya hotell, restauranger, aktiviteter, kultur och uteställen - allt utvecklas med en hisnande fart. Våra projektledare har mycket goda kunskaper om Franska Rivieran och dess möjligheter. Stämningen på plats är fantastisk och vare sig gruppen föredrar en lugnare rytm på landet i Provence eller ett arrangemang med fart och fläkt så finns vi där för er!

Côte d'Azur är det franska namnet på Franska Rivieran och betyder den azurblå kusten. Havet är skimrandeazurblått i den här delen av Medelhavet. Franska Rivieran sträcker sig inte längre än hundra kilometer, från Menton i öster till Saint Tropez i väster, men kusten består av en mängd orter med vitt skilda karaktärer.

Franska Rivierans självklara huvudort Nice och filmfestivalstaden Cannes är kustens största städer och området där emellan är fullspäckat med orter av alla möjliga slag. I Nice och Cannes kan man kombinera konferens, kick-off eller incentive på många olika sätt med utflykter, kultur, vinprovningar, shopping och fantastiska restauranger.

Mittemellan Nice och Cannes ligger hamnstaden Antibes, sedan länge älskad av skandinaver, och den modernare delen Juan-les-Pins. GO Worldwide rekommenderar er att bo i någon av dessa kuststäder där man finner mångfald.
Inåt landet är det parfymstaden Grasse och Saint Paul de Vence, kustens främsta konstnärsby, som utgör de största attraktionerna. GO Worldwide arrangerar många olika typer av utflykter hit med de bästa skandinaviska guiderna på plats.

En annan pärla på kusten är Monaco med natursköna halvöar, dramatiska bergsbyar, eleganta badorter samt casino och lyx.

Längst västerut på franska Rivieran ligger den forna fiskebyn St Tropez. Idag är orten Rivierans trendigaste och lockar till sig internationellt jetset – GO Worldwide arrangerar utflykter hit med båt!

Franska rivieran är kusten för livsnjutare, kulinariska upplevelser och goda viner. Inte långt därifrån finner man lugnet i lantlig miljö med rapsfält, vingårdar och olivlundar. De mest utmanande aktiviteterna föreslår GO Worldwide i bergen med jeepar, forsränning, vandring eller klättring – det är mycket vackert! Matlagning eller boule är mycket populära aktiviteter under vistelsen för gruppen. Golfbanor av världklass ligger i området.

Följ oss på sociala medier!