Dubai

Dubai – öken som omvandlades till en unik världsmetropol med oanade möjligheter!

Dubai är en av världens snabbast växande städer och beläget i Förenade Arabemiraten på den arabiska halvön. Mottot är att vara högst, störst och bäst och det har man lyckats med! Det är som att befinna sig i en sagovärld som ständigt förändras – en framåtanda där rädslan att misslyckas ej finns med i tankarna.

Vid första anblicken är Dubai inte någon skönhetsupplevelse, skyskrapor placerade lite hur som helst men när man upplever Dubai på närmare håll finner man värme och även det traditionella Dubai som överraskar och lockar till att vilja se och lära sig mer!

Att resa till Dubai med GO Worldwide är en väl värd investering och en mycket prisvärd sådan. Med ständiga projekt, upplevelser och överraskningar är Dubai en av favoriterna. GO Worldwide projektledare har stora kunskaper om destinationen och dess fantastiska möjligheter både i och utanför staden! Vi har varit på plats och studerat alla möjligheter för att det skall passa just er vare sig det rör sig om en konferens, incentive, kick-off eller studieresa.

En konferensresa till Dubai på något av de stora konferenshotellen är en upplevelse i sig - att sedan krydda det med orientalisk mat, kamelturer, jeepturer, shopping, god mat och att besöka marknaden där utbudet av guld, kryddor och tyger är oändligt slår det mesta!

Aktivitetsutbudet är stort i Dubai och GO Worldwide guidar er till det som just ni önskar. Ett axplock av detta är segling, dykning, djuphavsfiske, kamelkapplöpning, en golfrunda på någon av världens största golfbanor, skidåkning på tre olika underlag; vatten, sand eller snö!

Om man önskar kultur så är ett besök av den mycket imponerande byggnaden Jumeirah-mosken eller Dubais museum med högteknologiska hjälpmedel som förklarar Dubais historia på ett visuellt och attraktivt sätt att rekommendera.

Världens enda sju-stjärniga hotell, Burj Al Arab, samt världens högsta byggnad, Burj Khalifa, finns i Dubai samt mycket mer av det överdådliga vilket bidrar till att destinationen är ett sagoland för alla som gillar modernistisk arkitektur, storstadspuls och trendigt designade restauranger.

Jeepsafari i öken är en häftig och minnesrik upplevelse, gärna med middag under stjärnorna och övernattning i beduintält. Även vattenpipa, kamelridning, hennamålning, magdans är möjligt ute i öknen.

Maten i Dubai är väldigt varierad och kort sagt kan få precis vad vill ha. All sorts internationell mat finns överallt och det finns riktigt fina restauranger. Araberna har sin egen lokala mat förstås, till exempel Falafel i pitabröd som serveras överallt på gatorna. Arabiska desserter är ofta väldigt söta och goda. Honung och nötter är vanliga ingredienser.

Följ oss på sociala medier!