Marrakech

Marrakech! Staden är som hämtad ur tusen och en natt och de rosafärgade husen har länge fascinerat människor från världens alla hörn. I Marrakech möts du av en fullkomligt förtrollande och magisk värld.

Innanför den rosaskimrande muren ligger den gamla stadsdelen, medinan. Här får du känslan av att kliva rakt in i "Tusen och en natt". Promenera längs smedernas, ullfärgarnas, träsnidarnas, skinnarbetarnas och mässingsarbetarnas gator. Här arbetar man på samma sätt som man gjort i generationer bakåt. Marrakechs marknader kallas för Souks. Här kan du köpa i princip allting. Kryddor, skor, musikinstrument och vad som helst i princip. Marrakech centrum är torget Djeema el Fnaa.
Djeema el Fnaa var ursprungligen en avrättningsplats där man hängde upp de halshuggnas huvuden som avskräckande exempel. I dag är det en myllrande mötesplats för alla och man samlas gärna här på kvällen då hela torget förvandlas till en utomhusrestaurang med mängder av doftande matstånd. Utanför muren pågår det vardagliga marockanska livet. Här råder lugnet, de vackra bostadsområdena med sina trädgårdar och gator med eleganta butiker är en fullständig kontrast till den livliga medinan.

Följ oss på sociala medier!